Psykoterapien kort fortalt

psykoterapeut københavn

Psykoterapi handler om at møde sig selv. Om at lære sig selv at kende. 

Vi bliver aldrig færdige med at lære. Vi ved meget. Men hvor meget ved vi om os selv? Sådan rigtigt. Er du bevidst om dine egne forsvarsmekanismer? Ved du selv hvorfor du agerer uhensigtsmæssigt i nogle situationer? Kender du dine egne personlige indre ressourcer? 

En psykoterapeut kan hjælpe dig med dette. Kun med viden udvikler vi os. 

Hvad kan en psykoterapeut gøre for dig? 

Har du svært ved at finde dig selv? Eller er det dit parforhold der knirker? Indsigt og guidning kan fås hos www.thepraxis.dk uden at du skal føle at du skal hælde hele din livshistorie ud. 

En psykoterapeut arbejder nemlig ikke med fortiden. Medmindre det selvfølgelig er relevant for nutiden.  

Men fortiden kan nemt blive en undskyldning for at fortsætte en uhensigtsmæssig adfærd. Derfor er nutiden bedre at forholde sig til.  

Muligheder skal findes i stedet for de ødelæggende mønstre. Det hjælper ikke at tage noget ud, uden at putte noget andet og bedre ind. 

Du er hvad du tænker 

I psykoterapien er man opmærksom på hvordan vi mennesker programmerer os selv.  

Hvordan vi kan føle os trætte og uoplagte, netop fordi vi tænker at vi er det. Vi ved selv hvordan en glædesfølelse over noget der sker i livet, kan afstedkomme flere glædelige oplevelser. Det kan også gå den anden vej, hvor alt bare er svært og problemerne hober sig op og bliver uoverskuelige.  

Det har noget med programmeringen af vores tanker at gøre. 

Men som førnævnt er bevidstheden om dit indre liv nødvendig for at udvikle dine tanker til noget hensigtsmæssigt. 

Hvorfor skal du vælge The Praxis? 

Hos The Praxis lægges der vægt på at møde dig, der hvor du er. Der er ingen forkerte holdninger eller reaktioner. Det hele handler om at du skal møde dig selv. Du skal opdage dine egne ressourcer og blive bevidst om dine forsvarsmekanismer.  

Hos The Praxis bruges ikke kun samtaler, men også opstillede situationer, så følelserne kan mærkes og eksponeres. Det vil sige at reaktioner og handlinger på de følelser der frembringes, kan mærkes både i hjerne og krop. 

Man kan se The Praxis som et sted, hvor man kan øve sig på den virkelige verden udenfor. 

Har du problemer i parforholdet kan The Praxis også hjælpe med terapi og støtte.  

Der arbejdes ud fra de samme principper som før nævnt med fokus på at stoppe det, der ikke virker og finde nye og bedre muligheder, når konflikterne rammer. Når man opdager sig selv og man kan se hvad man selv bringer ind i forholdet fødes der en nysgerrighed overfor den anden. For hvad indeholder den anden så og hvad bringer den anden ind i forholdet? 

Stifteren af The Praxis er certificeret og eksamineret par- og psykoterapeut MPF og er medlem af Dansk Psykoterapeutforening.  

Hun får løbende supervision og bliver jævnligt evalueret.  

Desuden har hun selv været i flere terapiforløb, så hun ved præcis hvordan det føles at sidde på den anden side og være den der har brug for hjælp og guidning. 

Hos The Praxis vil du blive mødt med forståelse.