Sådan finder du den rigtige seng

dobbeltseng

Hvad er den rigtige seng? Det er naturligvis en, der passer til dig og de behov, som du har. Det er ganske individuelt, hvad det karakteriserer den rigtige seng. Men det kan være, at du skal finde ud af, hvad den rigtige seng er for dig, så du kan sove godt om natten. Det er trods alt vigtigt, at man får sin nattesøvn. Det er nemlig her, man samler energi til næste dag. Derfor er det ikke dumt at tænke sig godt om, når man skal vælge seng! 

Skal det være en enmandsseng, trekvartseng eller dobbeltseng i soveværelset? 

Når du skal vælge seng, så kan du starte med at tænke på, hvor stor en seng du har brug for. Det er heller ikke sikkert, at man behøves at have brug for f.eks. en dobbeltseng – selvom det er den, som man foretrækker og vælger til soveværelset. En dobbeltseng kan være ganske luksuriøs at have, selvom man kun er én. Men det kan også være, at man bor et lille sted, og man derfor gerne vil spare pladsen med en enmandsseng. Er man et par med lidt plads, så kan en trekvartseng være det perfekte match.  

Du kan overveje blødhed  

Det er langt fra kun vigtigt, hvor stor din seng er. Det vigtigste er klart, at du sover godt i den om natten. Her skal du tænke over, hvor blød eller hård en madras det egentlig er, du godt kan lide at ligge på og sove på om natten. Der er ikke noget rigtigt svar, det kommer simpelthen an på, hvad du kan lide.  

Hvordan skal den se ud? 

For mange er det også meget vigtigt at have en seng, som de synes, der er pæn. Det er der heller ikke noget i vejen med, og det kan endda være, at du har det på samme måde. Her er der igen meget, du kan tage stilling til. Vil du f.eks. foretrække, at der var en tydelig ramme, eller kan du bedre lide, at det mere er en madras med ben på? Hvordan kan du godt lide at benene ser ud? Skal de være diskrete eller udtryksfulde? 

Skal den have nogle funktioner? 

Der er også nogle, der har behov – eller gavn af – visse funktioner, når de vælger seng. Det kan f.eks. være, at du eller I har et tv i soveværelset. Så kan man sidde langt bedre med en elevationsseng, hvor det er muligt at hæve madrasserne til en behagelig position, hvor man også skåner ryggen. Det kan også være, at du skal have en seng, hvor der er mulighed for at opbevare en masse under den. Det kan f.eks. være en fordel, hvis man er en studerende, der bor på et værelse. Her kan det også være, at man skal have en sovesofa, så man har to-i-en. Ja, som du kan læse dig frem til, er der altså masser, du kan tage stilling til, før du finder ud af, hvad den rigtige seng er for dig. Så det er bare med at komme i gang!