Tre ting du ikke vidste om varemærkeregistrering

De fleste mennesker nu til dags ved nok godt, hvad “trade mark” betyder. Denne engelske term er hyppigere kendt end den danske, men hvorfor egentlig? Grundet USA’s juridiske system, har der i højere grad været brug for et “trade mark” eller varemærkeregistrering på dansk.

I Danmark er det normalt kendt, at vi ikke stjæler fra hinanden også selvom, vi godt kan komme til det. Hvis vores nabo for eksempel havde en trillebør til at stå udenfor med en murespand i, er det almen dansk viden, at man ikke tager den murespand, også selvom man kan.

Sådan er det ikke helt i USA. I USA er det vigtigt at have navneskilt på mange ting, for at kunne vise rent juridisk, at ting af deres. Det er i bund og grund den varemærkeregistrering er. Et navneskilt som du kan tage med til en dommer og vise, at der altså er nogen der har taget dine ting.

Du kan bruge varemærkeregistrering på lyde

Det er ikke for sjov. Hvis du for eksempel har lavet en jingle, til dit firma, kan du bruge varemærkeregistrering sådan, at folk ikke stjæler denne lyd. Det kan lyder måske lidt sjovt, men det er faktisk vigtigt for firmaer at bruge varemærkeregistrering på deres lyde.

Læs mere om varemærkeregistrering her: https://nemrettighed.dk/produkt/varemaerkeregistrering/

Lad os sige et telefonfirma har lavet en ringetone, de er stolte af. Dette telefonfirma vil rigtig gerne, at denne lyd bliver forbundet med dem og ingen andre. Derfor bruger de varemærkeregistrering sådan ingen andre kan have denne ringetone på deres telefoner.

varemærkeregistrering

Det er nemt at bruge varemærkeregistrering

Heldigvis lever vi en optimeringskultur, der konstant gør ting lettere og lettere, sådan verden bliver mere og mere effektiv. Vi ser det i sundhedssektoren, vi ser det i vores offentlige transport, vi ser det på internettet efter corona og nu ser vi det også i vores jurasystem.

På grund af digitalisering af næsten alting, er det blevet meget nemmere at få varemærkeregistrering, på sin varer uden at skulle gå igennem alle mulige juridiske processer. Der er sågar guides online, der fortæller dig præcis, hvad du skal gøre sådan, at du så nemt som at udfylde dine skattepapirer, kan få det på dine vare.

Varemærkeregistrering er vigtigere end du tror

Der har på det seneste været mange sager vedr. store firmaer, der stjæler fra små firmaer. Det er dog ikke penge de stjæler. Idétyveri har nemlig været meget på tale, og store firmaer vinder retssag på retssag. Hvis du er et lille firma og gerne vil undgå den slags retssager, kan det virkelig anbefales at få det på dine varer.

De store firmaer har mange penge at bruge på advokater, så det er vigtigt, du gør så meget du kan, for at undgå overhovedet at komme op i en retssag, og hvis du gør, så har du altid din varemærkeregistrering, som påviser, at du har ret.