Få perfekte negle

Gel Polish

Mange kender måske problemet, hvor de har brugt tid på at lægge en smukke neglelak og allerede dagen efter begynder lakken at krakelere. Ønsker du at opnå mere holdbare negle kan det være en god idé at begynde at bruge gel polish i stedet for traditionel neglelak. Gel polish er en flydende lak, der som normale neglelakker giver en dækkende farve. Gelpolish adskiller sig ved, at lakken først hærdes under UV eller LED-lys. At lakken hærdet under disse lamper betyder også, at tørringstiden med gelpolish er væsentligt kortere end med normal neglelak. En behandling med gelpolish vil typisk holde i op til 2-3 uger, og holdbarheden på din manicure vil således være langt bedre med gelpolish frem for traditionel neglelak. Gelpolish er altså en yderst slidstærk neglelak. Der findes mange producenter, der er tilgængelige i Danmark, som tilbyder et bredt udvalg af forskellige farver af gelpolish. Eksempelvis tilbyder Gel Polish fra Semilac et stort sortiment af neglelakker i diverse farver. 

Klargør dine negle til gelpolish

At anvende Gel Polish er ikke svært. Dog kræver det lidt mere forberedelse og øvelse end, når du bruger traditionel neglelak. Anvender du ikke gelpolish korrekt er der risiko for, at du ødelægger dine naturlige negle. Det er derfor en god idé at gøre sig sit forarbejde inden man begynder at anvende gelpolish. Inden du anvender gelpolish, skal du klargøre dine negle. Dette gøres ved først at ordne dine neglebånd og derefter file neglen til den ønskede facon. Dernæst er det vigtigt at rense neglen med acetone eller en anden rens til neglene, således at neglens naturlige olier og eventuelle bakterier fjernes. Gør du ikke dette vil du opleve at din neglelaks holdbarhed forringes væsentligt samtidig med, at du har større risiko for at få infektioner omkring neglene, da bakterierne omkring dine negle bliver lukket inde under din gelpolish.

Gel Polish

Tips til en lang holdbarhed

Efter du har klargjort dine negle, kan du begynde at påføre din gelpolish. De fleste gellakker kræver, at du først anvender en basecoat. Dernæst kan du påføre den ønskede farve. En gelpolish vil typisk have en klistret overflade, når du har tørret lakken under lampen. Dette er helt normalt, da det medvirker til at de næste lag vil sidde bedre fast ovenpå den forgående lag lak. Når du har opnået en dækkende farve, anvender du et lag topcoat. Efterfølgende skal du fjerne det klistrede lag på lakken. Nogle topcoats kan gøre dette. Hvis din topcoat ikke fjerner det klistrede lag skal du anvende en rens til gelneglelak. Når dette step er udført, har du en manicure der kan holde i op til tre uger.

Fjern din Gel Polish

Da gelpolish har en bedre holdbarhed end normal neglelak kan det være sværere at fjerne. Gelpolish kan ikke blot fjernes med en smule neglelakfjerner på en vatrondel. For ikke at ødelægge dine naturlige negle er det vigtigt, at du ikke blot river lakken af dine negle. I stedet bør du pakke neglene ind i stanniol med acetone i et par minutter.