Hvilket legetøj kan du købe til en baby?

babylegetøj

Hvis der lige er kommet en lille ny til familien, er der mange ting, du som forælder skal tænke på. Der er mange ting, der skal læres helt fra bunden, og der er mange ting, som du skal købe for at give den lille den bedste start på livet med trygge og gode rammer.

Men alt handler ikke kun om bleer, babytøj, autostole og andre praktiske ting. For når en lille ny kommer til verden, går den lille straks i gang med at lære og undersøge, og det er noget, du som forældre skal hjælpe den lille med.

For selvom du som forælder måske tænker, at du har rigtig meget at lære i forbindelse med at få et barn, så tænk bare på, hvor meget barnet skal lære i denne nye verden, som han eller hun lige er blevet en del af.

Der skal læres at bruge de små fingre, der skal læres at kravle, og der skal læres at se, lytte og dufte. Alt dette og meget andet kan du hjælpe dit eller et andet barn i familien eller omgangskredens godt på vej med ved at købe det rette babylegetøj.

Babylegetøj er en særlig kategori af legetøj, som indeholder ting, der passer sig til de helt små, som endnu ikke er nået så langt i deres udvikling, og du skal derfor gå specifik efter babylegetøj og ikke børnelegetøj, når du vil købe noget til en af de helt små i familien.

babylegetøj

Leg og læring

Babylegetøj har til formål at sætte gang i barnets nysgerrighed og derigennem hjælpe den lilles udvikling godt på vej. Du vil opdage, at det kommer helt af sig selv, for alle børn er vildt nysgerrige fra naturens side, og det eneste, du som forældre skal gøre, er bare at give barnet de rette rammer og det rette legetøj.

Det rette babylegetøj er simpelt, så barnet kan forholde sig til det. Det kan være legetøj med simple motiver og få farver, da en nyfødt babys syn ikke er fuldt udviklet, hvorfor han eller hun ikke kan få gavn af mere avanceret legetøj med mange dele og mange nuancer.

Dit barn er klar på at lære som helt lille, og det er derfor aldrig for tidligt at købe noget sjovt babylegetøj til den nyfødte. Men hvis du vil købe babylegetøj til en baby på få måneder, er det en god idé at holde sig til babylegetøj med kontrastfarver og evt. kun to farver. Lidt ældre babyer kan godt klare lidt flere farver og eventuelt også legetøj med mønstre.

Hvis du skal købe babylegetøj til en baby, som er flere måneder gammel og i fuld gang med at lære at bruge sine sanser, kan du vælge noget legetøj, som har flere funktioner. Det kan eksempelvis være babylegetøj med lyde, eller babylegetøj der har bevægelige dele.

Ved at vælge det rette babylegetøj sørger du for, at barnet får noget, der passer til netop hans eller hendes alder, så barnet får de bedste forudsætninger for at lære.