Vær opmærksom på nye EU-regler, hvis du ejer en webshop

Den 1. juli 2021 trådte der nye EU-regler i kraft for webshopsejere. Det er de såkaldte OSS regler, der gør det nemmere for dig at være webshopejer i EU. Reglerne betyder nemlig, at du som webshopejer kan opkræve den lokale moms i et land uden at have en lokal momsregistrering. 

Hvis du gerne vil vide mere om OSS reglerne, og hvad de betyder for dig, kan du læse mere på: www.timevat.com.

De nye OSS regler

Reglerne er blevet opfundet, så det gerne skulle være nemmere for dig at være webshopejer i EU. Derfor er der dog stadig nogle forbehold, du som ejer bør være opmærksom på.

For eksempel kan det helt lavpraktisk være nødvendigt for dig at ændre i den nuværende administration af din udenlandske moms. Det kan også være, at du er nødt til at ændre på både din webshops system og dine ERP-systemer, hvis du gerne vil drage fordel af de nye OSS regler. Du skal naturligvis stadig kunne håndtere momsen korrekt.

Ejer af en dansk webshop?

Hvis du er ejer af en dansk webshop, skal du gå ind på SKATs hjemmeside og tilmelde dig OSS ordningen via Tast Selv. Du bliver ikke automatisk tilmeldt, derfor er det vigtigt, at du selv husker tilmeldingen.

Hvis du har et lager tilknyttet din webshop, og lageret befinder sig i et andet land, skal du stadig have en lokal momsregistrering. Dette forbehold vil typisk ramme de virksomheder, der primært sælger deres varer ved hjælp af diverse online markedspladser.

Hvis du anvender Amazon fulfillment (FBA) til at sælge dine varer

Flere danske webshops anvender Amazon fulfillment, når de skal sælge deres varer. Det er der fortsat heller ikke noget til hinder for, du skal blot være sikker på, at du får registreret momsen korrekt.

Hvis du anvender FBA som en online markedsplads, vil du formentlig også have et varelager i et andet land. Derfor er du også forpligtet til at være momsregistreret i det pågældende land. Du skal have en lokal momsregistrering, da dine varer bliver solgt og leveret fra et lager, der befinder sig i landet. Hvis du i stedet har et lager i Danmark, gælder der andre regler for dig.

Når du har et udenlandsk lager, er det derfor vigtigt, at du får indberettet din data korrekt til både det pågældende lands myndigheder og så SKAT. 

Husk, at Amazon har ændret deres faktureringsproces 

Da de nye OSS regler trådte i kraft, ændrede Amazon også deres faktureringsproces. Det betyder derfor, at deres system ikke længere sender automatiske fakturaer ud til forbrugerne, når der sker et fjernsalg. Hvis det er en funktion, du stadig gerne vil benytte dig af, skal du derfor selv gå ind på platformen og tilvælge det. 

Har du brug for hjælp med OSS reglerne?

Som altid kan det godt virke kompliceret, når EU indfører nye regler. Hvis du derfor gerne vil have hjælp med at implementere OSS reglerne på bedste vis, kan du med fordel kontakte et internationalt økonomi- og eksporthus. Her vil du få en række eksperter tilknyttet til din virksomhed, så du er sikker på, at du overholder OSS reglerne.