Har du overvejet sygeplejerske praktik i udlandet? Læs om fordelene her 

sygeplejerske praktik

Som sygeplejerskestuderende skal du på et tidspunkt om ikke så længe ud i den virkelige verden for at arbejde med rigtige mennesker. Derfor er det naturligvis vigtigt at få noget praktisk erfaring, som kan supplere den teoretiske undervisning, du får på skolebænken. 

Derfor har du mulighed for at tage i sygeplejerske praktik under din uddannelse. Her får du mulighed for at komme ud af klasselokalet for at prøve kræfter med, hvad det rent faktisk vil sige at arbejde som sygeplejerske.

Derfor er praktik vigtig. Men vidste du, at du også har mulighed for at tage praktik i udlandet? Hvis du gerne vil prøve noget helt nyt og opleve et andet hospitalsvæsen end det danske, kan du rejse udenfor landets grænser i praktik som en gyldig del af din uddannelse. 

Læser du til sygeplejerske og skal i pratik? Så læs mere om dine muligheder for at tage i praktik i udlandet hos Trymedics.dk. 

Personlig og faglig udvikling 

Formålet med at tage i sygeplejerske praktik er, at du får mulighed for at udvikle dig fagligt på en helt anden måde, end du kan fra skolebænken. Praktisk erfaring er noget andet end teoretisk undervisning, og netop derfor er sygeplejerske praktik vigtig. 

Al den praktiske erfaring får du også, når du tager sygeplejerske praktik i udlandet, og du vil derfor udvikle dig faglige på samme måde, som du vil under et praktikforløb hjemme i Danmark. Du vil blive en fast del af et hospital med en tilknyttet mentor, som vil tage dig med rundt og gøre dig til en del af det daglige arbejde, mens du på samme tid vil modtage undervisning fra hospitalets ansatte. 

Men når du vælger sygeplejerske praktik i udlandet, får du også en række andre ting med hjem i bagagen. Når du rejser uden for landets grænser, tager du nemlig et stort skridt ud af din comfort zone. 

Her skal du forholde dig til alle de nye ting og nye informationer på hospitalet, mens du på samme tid skal forholde dig til det nye land og den fremmede kultur. Det er noget, som sætter hjernen på arbejde, og du vil således blive presset til at tilpasse dig og lære hurtigt. 

Derfor vil du vende hjem fra din sygeplejerske praktik med nye færdigheder i bagagen, som du ikke på samme måde vil få under et praktikophold i Danmark.

Få et unikt indblik i et fremmede hospitalsvæsen 

Selvom sygeplejerske praktik i udlandet bliver sidestillet med et praktikophold i Danmark i din uddannelse, så vil du lære nogle helt andre ting ved at tage til udlandet. 

Du vil nemlig få et unikt indblik i, hvad det vil sige at være i sygeplejerske i et andet land, og du vil på samme tid lære nogle ting, du ikke vil lære hjemme i Danmark. Derfor kan du supplere din danske erfaring med erfaring fra udlandet, så du bliver klædt endnu bedre på til at blive en god sygeplejerske, når du en dag bliver færdiguddannet.