Mangler du en badmintonketcher?

Badmintonketcher

Skal du begynde til badminton? Så får du helt sikkert brug for en badmintonketcher. Hvis du ikke har prøvet at købe sådan én før, er der et gode råd i det følgende om, hvad du bør overveje inden køb. Det virker måske meget enkelt udefra, men der er faktisk en del ting, som du bør tage stilling til. I hvert fald hvis du gerne vil have den helt rigtige ketcher. Du kan læse mere om badmintonketchere på https://sport-net.dk/badminton/badmintonketcher/, og ellers se med herunder. 

Hvordan skal ketcherens vægt være fordelt? 

Den første overvejelse bør være, hvilken vægtfordeling ketcheren skal have. Der er tre slags, som du kan kan vælge blandt; hovedlet, neutral og hovedtung. En hovedtung ketcher vil give dig mere vægt bag bolden. Det betyder, at der også kan komme mere fart på bolden. Til gengæld vil du være langsommere til at reagere med en badmintonketcher, der er hovedtung. Hvis du derimod vælger en hovedlet model, vil du kunne reagere hurtigere. Til gengæld er det sværere at få mere fart på bolden. 

Hvad med skaftet på min badmintonketcher? 

På alle badmintonketchere er skaftet lavet i grafit. Derfor kan ketcheren bøje sig, når du spiller med den. Bøjeligheden er nemlig hele grunden til, at bolden overhovedet kan få fart på. Når du skal købe en ketcher, skal du derfor vide, hvor fleksibel skaftet skal være. Elitespillere vil oftest have et stift skaft, men deres teknik er også usædvanlig god. Hvis du er begynder, eller hvis du ikke spiller særligt tit, bør du vælge et fleksibelt skaft. Det hjælper dig bedre. 

Hvorfor er nogle badmintonketchere dyrere end andre? 

Det, der adskiller en dyr badmintonketcher fra en billig, er materialet. En dyr badmintonketcher vil være fremstillet af bedre materialer. Det er nødvendigt, når fleksibiliteten skal holde længe. Det betyder så også, at du ikke behøves betale en mindre formue for en ketcher, hvis du ikke spiller så ofte.  

Hvorfor følger der ikke strenge med til min badmintonketcher? 

Hvis du har været ude og kigge på badmintonketchere, har du måske opdaget, at nogle af dem ikke har opstrengning. Det er ofte tilfældet med dyre badmintonketchere. De dyreste modeller bliver typisk købt og anvendt af badmintonspillere, der også gerne vil udvælge deres opstrengning selv. På den måde sikrer de sig nemlig, at ketcheren lever op til alle deres krav og passer til lige præcis deres spillestil.  

Følger der et cover med til min badmintonketcher? 

Når du skal købe en ketcher, kan det være en god idé med et cover dertil. Typisk vil du kunne vælge mellem tre forskellige slags; full cover, ¾ cover eller hovedcover. Fullcoveret dækker hele ketcheren. Den slags cover vil også have en strop monteret, så du nemmere kan løfte den. Du kan også vælge et ¾ cover. Den slags cover dækker hele ketcheren, lige undtagen håndtaget. Du kan også købe et hovedcover. Som navnet også antyder, er det kun ketcherens hoved, der bliver dækket.